Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά...Χέι!!! (Christmas)


Οι μερούλες περνάνε και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!! ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙ

Ακόμα δεν έχω βάλει μπρος τις γιορτινές ετοιμασίες αλλά θα σας δείξω τί έφτιαξα πέρσι. Ήταν η καλύτερη μου γιατί ήταν η μανούλα μου σπίτι και κρατούσε τα ζουζούνια μου κι εγώ είχα την ευκαιρία να κλειδωθώ και να δημιουργήσω χωρίς να έχω τον γιόκα μου να μου τρώει τα μπισκοτάκια και την ζαχαρόπαστα... ο σκατούλης κάθε φορά που φτιάχνω κάτι με ζαχαρόπαστα περιμένει σαν το αρπακτικό να μου ξεφύγει κανένα κομματάκι για να το κατασπαράξει! χεχεχε


Μαζί με τον γιόκα μου ψήσαμε πεντανόστιμα μπισκοτάκια που τα στόλισα με ζαχαρόπαστα.
Ήταν τέλεια για δωράκια. Απλά, όμορφα, νόστιμα και γεμάτα αγάπη. 


Εκτός από τις πιατέλες με τα μπισκοτάκια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας. Είχα φτιάξει μεγάαααλα μπισκότα τα οποία τα συσκεύασα σε σακουλίτσες μαζί με σοκολατένια στολιδάκια και τα δώρισα στα πιτσιρίκια των φίλων μας. Περιτό να σας πω ότι τρελάθηκαν τα ζουζούνια. Τελικά δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνεις μια φατσούλα να χαμογελάει!!

 Τα πακετάκια των δικών μου ζουζουνιών τα κρεμάσαμε στο δεντρο για δυο λόγους. Πρώτα απ'ολα γιατί ήταν πολύ όμορφα σαν στολίδια και δεύτερον για να γλυτώσουν από τον λιχούδη γιόκα μου! Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για να στολίσεις το δεντράκι σου και μετά τα τρως κιόλας και το φχαριστιέσαι!


 Μπορείτε να ανοίξετε και τρυπούλα στα μπισκοτάκια πριν τα ψήσετε και να τα κρεμάσετε με κορδελιτσα, αλλά εγώ τα προτιμώ συσκευασμένα για να μείνουν φρέσκα, χωρίς σκόνες και να μπορέσουμε να τα τσακίσουμε μετά τις γιορτές.

 Φτιάξαμε και λίγα cupcakes τα οποία δεν κατάφεραν να επιβιώσουν για τις γιορτές τα τσακίσαμε την ίδια μέρα :)
Άλλη μια ωραία ιδέα για δωράκι είναι σπιτική μαρμελάδα σε βαζάκι στολισμένη με κορδελίτσες και τούλι. Λίγο καιρό πριν είχα φτιάξει μαρμελάδα κυδώνι και στόλισα μερικές και τις δώρισα σε δικούς μου ανθρώπους!

Και για να τελειώσουμε με τα ζαχαροπλαστικά μας τελευταία και καλύτερη σας παρουσιάζω την βασιλόπιτά μας.

Η άτιμη η ζαχαρόπαστα δεν μου έκανε τη χάρη να στρώσει αλλά το τελικό αποτέλεσμα βγήκε αρκετά καλό. Κάλυψα και τα μπαλώματα που χρειάστηκε να βάλω με μια κατακόκκινη κορδέλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά! 

#ΤΙΡ Αν θέλετε να ζωγραφίσετε με χρώμα πάστα ή τζελ πάνω σε ζαχαρόπαστα πρέπει να ανακατέψετε το χρώμα με λίγη βότκα ή κάτι άλλο με αλκοόλ και να ζωγραφίσετε με πινελάκι. Παθαίνοντας μαθαίνεις. Ο καημένος ο χιονάνθρωπος την επόμενη μέρα είχε κάτι μάτια σαν να κλαιγε με μαυρο δάκρυ. Με το αλκοόλ αποφευγεις να τρέξει το χρώμα.

Ας πάμε τώρα στα μη φαγώσιμά μας.


Πρώτη πρώτη η φουστίτσα tutu που έφτιαξα για την κοράκλα μου! Ετσι για να γίνει μια Αγιοβασιλίτσα με τα όλα της!
 Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και χρειάζεται μόνο τούλι κορδελίτσες και αρκετή υπομονή. Στο βιντεάκι παρακάτω δείχνει βήμα βήμα πως θα την φτιάξετε.

Φτιάξαμε και κορδελάκια για το δεντράκι μας. Όταν ήρθε η ώρα να στολίσω το δέντρο μου έψαχνα να βρω φιογκακια. Αλλά αυτά που πουλούσαν στα μαγαζιά ήταν μικρούλια και πανάκριβα. Έτσι πήγα σε ένα μαγαζί με κορδέλες και αγόρασα κορδελίτσα κόκκινη σκέτη και με χριστουγεννιάτικα δεντράκια και έφτιαξα όσα φιογκάκια ήθελα και στο μέγεθος που ήθελα.


Φυσικά έφτιαξα την πρώτη χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα της κορούλας μου.  Μια μεγάλη κόκκινη μπάλα και έγραψα με χρυσό μαρκαδόρο "Τα πρώτα μου Χριστούγεννα, Κωνσταντίνα" Είχα κάνει ακριβώς το ίδιο και όταν είχε γεννηθεί ο γιόκας και έτσι τώρα κάθε χρόνο θα βλέπουν στο δεντράκι μας την μπαλίτσα με το όνομα τους!


Και φυσικά δεν ξεχάσαμε τον Άγιο Βασίλη. Ο μικρούλης μου, με τη δική μου βοήθεια φυσικά, έγραψε ένα γράμμα και έκανε μια ζωγραφιά (μουτζουροζωγραφιά) για τον Αγιούλη μας. Του βάλαμε μπισκότα και μελομακάρονο σε ένα πιατάκι και ένα ποτηράκι γάλα. (Η δαγκωνιά που λείπει από το μελομακάρονο είναι του γιού μου. Όχι τίποτα αλλο να μη βαρυστομαχιάσει ο Άγιος! χαχαχα)
 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!

Ματς Μουτς
Δήμητρα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Φιλενάδα είναι όλα καταπληκτικά!!!!!
Και τα μπισκοτάκια σου και η βασιλόπιτα και η τέλεια tutu σας!!!

Σας εύχομαι και του χρόνου με υγεία, να είσαι πάντα ένα δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα!

Μπισκοτοφιλιά!!

Unknown είπε...

Thanks!! (Εστω και καθυστερημένα!) Εμ τί βρε φιλενάδα? Μόνο εσύ θα καλλιτεχνείς??? :)
Κι εσυ να χαίρεσαι την οικογενειά σου!!!!!
Τουρτιφιλιά!!!!