Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Πως να φτιάξετε καπέλο και ποδιά του σεφ (How to make chef's hat and apron)

Γεια σας φιλαράκια  μου!!! Σας έλειψα; Πλάκωσε η δουλειά και που χρόνος για δημιουργία.
Σήμερα είπα να σας δείξω πως έφτιαξα την αποκριάτικη στολή του γιόκα μου.

Βασικά φωτογραφίες έβγαλα μόνο για το καπελάκι αλλά θα σας δώσω και link με πιο αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες (μόνο που είναι στα αγγλικά).
Ήταν η πρώτη μου φορά που δοκίμασα να φτιάξω κάτι πιο περίπλοκο στην μηχανή αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν φαίνονται τα λαθάκια μου.

Για το καπελάκι μας θα χρειαστούμε ένα κομμάτι ύφασμα 10Χ60cm και άλλο ένα κομμάτι 60Χ60cm. Μπορείτε να αγοράσετε ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο ύφασμα ή κάποιο παλιό ρούχο για να κάνετε και ανακύκλωση. Εγώ χρησιμοποίησα τα πανιά που τύλιγα τα παιδάκια μου όταν ήταν βρεφάκια.

 Το κομμάτι 10Χ60 το διπλώνουμε στη μέση και το γαζώνουμε γύρω γύρω. Εγώ επειδή φοβήθηκα μην κάνω τις ραφές θεόστραβες σχεδίασα τις γραμμούλες με μολύβι.
 
 Τώρα ήρθε η ώρα για το πανω μέρος του καπέλου και το πιο μπελαλίδικο.
 Διπλώνουμε το ύφασμα στα 4 και το κόβουμε ώστε να μας γίνει ένας κύκλος.

Γαζώνουμε το μακροστενο κομμάτι για να γίνει σαν στεφάνι και περνάμε το στρογγυλό κομμάτι και το στερεώνουμε με καρφιτσες γύρω γύρω από το στεφάνι.


Πιο αναλυτικές οδηγίες για καπέλο και ποδιά θα βρείτε εδώ:


Έφτιαξα και την ποδιά και είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

Τώρα αυτό που έμεινε είναι να προσθέσουμε το σχεδιάκι του master chef.
Το επεξεργάστηκα στον υπολογιστή μου, έγραψα το όνομα του μικρού και το τύπωσα στον εκτυπωτούλη μου σε χαρτί για σιδερώτυπο.

Το σιδέρωσα πάνω στην ποδιά και το καπέλο και 
τα ταααααααααααααααααααααα
έτοιμος ο μικρός μου master chef βάλαμε κ τσιγκελωτό μουστάκι, πήραμε το τάπερ και το χτυπητήρι της μαμάς και ορμήξαμε να μαγειρέψουμε!!!!!! Αντε τί κάθεστε; Προλαβαίνετε ακόμα! Βάλτε μπρος τις μηχανές.

Καλές αποκριές και καλή σαρακοστή!!!!!

Ματς μουτς
Δήμητρα

 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: