Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα επετείου (Aniversary cake)

Τούρτα επετείου ή αλλιώς πως να σώσεις μια καταδικασμένη τούρτα!!!



Πολύ καλησπέρα σας!


Προχθές είχα επέτειο γάμου με τον αντρούλη μου!!! 4 χρονάκια πέρασαν. Έτσι είπα να το γιορτάσουμε και έφτιαξα μια τουρτίτσα!!

Η γεύση της σοκολατένιο παντεσπάνι, το έλουσα με amareto και γάλα, το πασάλειψα με μερέντα και έβαλα λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πικραμύγδαλο.

#ΤΙΡ Όταν υγραίνω το παντεσπάνι χρησιμοποιώ ένα ψεκαστήρι. Είναι πιο εύκολο από το πινέλο ή το κουτάλι και απλώνεται πιο ομοιόμορφα το υγρό.

#ΤΙΡ 'Οταν έφτιαξα την κρέμα ζαχαροπλαστικής μόλις κρύωσε μου έγινε πολύ συμπαγής, έτσι την χτύπησα στο μίξερ και έγινε ωραία, αφράτη και έτοιμη για στρώσιμο.


Έλεγα να φτιάξω κάτι απλό αλλά μου είχε μείνει λίγη ζαχαρόπαστα και είπα να την χρησιμοποιήσω.
Επειδή δεν είμαι και πολύ φαν της βουτυρόκρεμας (που συνήθως χρησιμοποιούν με τη ζαχαρόπαστα) είπα αυτή τη φορά να το ρισκάρω να  την καλύψω με μους βανίλια και ευτυχώς είχα άψογο αποτέλεσμα.

 
Η ζαχαρόπαστα μου είχε σκληρύνει λιγάκι και έτσι την έβαλα στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα και ναι ναι την έφερα πάλι στη ζωή!!!
 
#TIP Αν σας έχει σκληρύνει η ζαχαρόπαστα γιατί την αφήσατε στον αέρα, ή γιατί δεν σας έγινε κ τόσο πετυχημένη λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και θα πλαθεται αρκετά εύκολα. Αν και έτσι δυσκολεύεστε βάλτε λίγο μαργαρίνη και δουλέψτε τη στα χέρια. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να αποφύγω την μαργαρίνη γιατί μου φαίνεται ότι μετά ιδρώνει.
 
Την ήθελα πολύχρωμη και έτσι έφτιαξα μπαστουνάκια με ροζ, πράσινη και λευκή ζαχαρόπαστα τα έμπλεξα μαζί, άνοιξα το φύλλο με τον πλάστη και βγήκε το παραπάνω αποτέλεσμα! Πολύ όμορφο δεν είναι???
 
Πήγα να στρώσω το φύλλο της ζαχαρόπαστας, το οποίο αν και δεν το περίμενα να σας πω την αλήθεια άνοιξε πανέυκολα, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!! Δεν μπορούσα με τίποτα να ισιώσω τα πλαϊνά, όσο κι αν προσπάθησα με γινόταν σαν τσαλακωμένη κουρτίνα η άτιμη. Πρώτη φορά μου έτυχε κάτι τετοιο. Αλλά τελικά βρήκα λύση. Έφτιαξα μια μεγάλη λωρίδα σχεδόν στο ύψος της τουρτας και ταταααααααααα. Ουτε τσαλακώματα, ούτε πιέτες, ούτε τίποτα!! Έφτιαξα και έναν φιόγκο και έτοιμη!!!!
 
 
Μετά με τη βοήθεια του γιού μου φτιάξαμε λουλουδάκια, καρδούλες και πεταλουδίτσες και τη στολίσαμε. (Αυτός έφαγε τα μισά αλλά πάλι μας έφτασαν!!!)

 
 
 
Τελικά όλα καλά και τα ζουζούνια μου απ'οτι βλέπετε την τσάκισαν!!
 

 

 
Χρόνια μας πολλά και χρόνια μας γλυκά αντρούλη μου!!
 
 
Υ.Γ. Κοιτάξτε τις φάτσες των βλασταριών μου. Έτοιμα να ορμίξουν είναι!! χαχαχαχα
 
Ματς Μουτς
 
Δήμητρα
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μου ζησετε κουμπαρακια μου και του χρονου να την γιορτασουμε μαζι την επετειο σας! σας αγαπω πολυ κατερινα

Unknown είπε...

Thnx koritsara mou!!! filakiaaaaaaaa