Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικη στολή "Σακί με πατάτες" - Potato Sack costume tutorial

Μπήκαν οι αποκριές και σκέφτηκα τί θα μπορούσα να φτιάξω με τα χεράκια μου για να ντύσω τον κανακάρη μου. Πέρσι του είχα φτιάξει στολή Master Chef και ρίξαμε πολύ γέλιο. Φέτος τιιιιιιιιιιιιιιιιι;;;;
Μετά από λίγη έρευνα στο google πήρα την ιδέα να τον ντύσω σακί με πατατούλες. Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα, εύκολη στην υλοποίηση και πολύ οικονομική.
Οπότε έβαλα μπρος.

Τα υλικά που χρειάστηκα ήταν:


1 σακί από λινάτσα (ή ένα κομμάτι λινάτσα στα μέτρα του μικρού ή μεγάλου ζουζουνιού)
Παλιά μπεζ καλσόν ή καλτσάκια
Βαμβάκι
Κλωστή και βελόνα
1 καφέ σκουφάκι
2 κομμάτια χαρτόνι
Μαύρο μαρκαδόρο
1 κομμάτι μικρό λινάτσα
Ατλακόλ
1 κομμάτι λάστιχο για τη μάσκα

Αρχίζουμε με την στολή.
Πρώτα απ' όλα πλένουμε το τσουβάλι και βάζουμε μπόλικο μαλακτικό. Έτσι μαλακώνει και μυρίζει και τέλεια.
Ανοίγουμε τρύπα στο τσουβάλι για το κεφάλι και για τα χεράκια. Ή αν πάρετε κομμάτι λινάτσα μετράτε το μικρό σας και φτιάχνετε ένα τσουβαλάκι με τρυπούλες για χερια και κεφάλι. Αν δεν κάθετε να το μετρήσετε το καμάρι σας πάρτε ένα φαρδύ μπλουζάκι του και πάρτε τα μέτρα.
Εγώ τα γάζωσα με την ραπτομηχανή αλλά και με το χέρι μια χαρά γίνεται απλά οι τρυπούλες θέλουν ράψιμο για να μην ξεφτίσει και διαλυθεί πριν προλάβετε να του την φορέσετε.

 Στο λαιμουδάκι γάζωσα και ένα κομματάκι καφέ ύφασμα που είχα για να μην τον φαγουρίζει το τσουβάλι.

Πάμε τώρα για τις πατατούλες μας.
Παίρνουμε το καλτσάκι το κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε την πατάτα μας. Μπορείτε να βάλετε και δυο στρώσεις καλσόν για να μην είναι ασπρουλιάρικο. Το γεμίζουμε με βαμβάκι.

 Δένουμε κόμπο στο πίσω μέρος .

 Με βελόνα και καφέ κλωστή το στερεώνουμε. Αν θέλουμε πιο αληθοφανές εφέ πατάτας μπορούμε περνώντας την κλωστή στο μπροστινό μέρος και ξανά πίσω να δημιουργήσουμε τα "μάτια" της πατάτας. 
 Έτοιμες και οι πατατούλες μας!!!!!!

Αν θέλουμε να γράψουμε κάτι πάνω στο σακί μας παίρνουμε το ένα κομμάτι χαρτόνι και τυπώνουμε τί θέλουμε να γράψουμε. Βρήκα γραμματοσειρά εύκολη που μπόρεσα να την κόψω και να φτιάξω ένα στένσιλ.
Έκοψα με  κοπίδι τα γράμματα, στερέωσα το χαρτόνι πρόχειρα με λίγη κλωστή στο τσουβάλι και με τον μαρκαδόρο γέμισα τα γράμματα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο έτσι κι αλλιώς ένα ταπεινό τσουβαλάκι με πατάτες είναι.
 Τέλος ράβουμε τις πατατούλες γύρω γύρω στο λαιμό και τα ταααααααααααααααααα έχουμε ένα γλυκίτατο πατατόσακο!
Επόμενο βήμα να φτιάξουμε το σκουφάκι μας. Ενα παλιό σκουφί μας κάνει. Ράβουμε γύρω γύρω τις πατάτες και έτοιμο το καπέλο μας έτσι απλά.

Αν θέλουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε το look με ασορτί μάσκα.
Ζωγράφισα στο δεύτερο χαρτόνι μας την μάσκα, πασάλειψα με ατλακόλ την πίσω μεριά και κόλλησα την λινάτσα στην πίσω μεριά.
 Με τα δάχτυλα άπλωσα την κόλλα να πάει παντού και το άπλωσα να πάει παντού.

 Το αφήνουμε να στεγνώσει. Όταν έχει στεγνώσει αρκετά η κόλλα κόβουμε το περίγραμμα της μάσκας και τα μάτια. Ανοίγουμε τρύπες για το λάστιχο και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά καλά.





Η στολή μας τώρα είναι κομπλέ. Μπορούμε να φτιάξουμε και ταμπελίτσα με την τιμή της πατάτας και να στείλουμε το καμάρι μας στα πάρτυ.


Άντε και του χρόνου και καλές δημιουργίες!

Ματς μουτς

Δήμητρα